In 2008, pe scena festivalului au urcat nume de prima clasa: Al Jarreau, Dianne Reeves, Erik Truffaz, Count Basie Orchestra, Monty Alexander Trio, Chick Corea, John Mclaughlin, Nigel Kennedy.

 

Prima zi a festivalului (23 octombrie) Bucharest Masters of Jazz a oferit publicului un concert de exceptie: Al Jarreau. Castigator a 7 premii Grammy, Al Jarreau a cantat timp de doua ore in fata unei audiente fericite sa-l asculte pe  unul dintre cei mai buni muzicieni ai lumii.

 

The Count Basie Orchestra, aflata pe scena Bucharest Masters of Jazz in cea de-a doua seara (24 octombrie) este una dintre cele mai importante big band-uri din istoria muzicii. Cu 17 premii Grammy, muzicienii au contribuit la dezvoltarea stilului swing impus de Count Basie. Cu aproximativ 20 de instrumentisti, o vocalista si un dirijor, Count Basie Orchestra a devenit cea mai importanta orchestra de jazz din lume.

 

Programul celei de-a doua seri a festivalului a inclus si show-ul Monty Alexander Trio.  Intr-o cariera ce se intinde pe 40 de ani, acesta a inregistrat si cantat alaturi de Frank Sinatra, Ray Brown, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Quincy Jones, Ernest Ranglin, Sly Dunbar, Robbie Shakespeare, Barbara Hendricks.

 

Dianne Reevesa urcat pe scena in a treia zi a festivalului (25 octombrie), reusind sa ridice audienta in picioare. Datorita stilului sau unic de a interpreta jazz si R&B, Reeves a castigat Grammy-ul pentru Best Jazz Vocal Performance pentru patru inregistrari consecutive.

 

Tot pe 25 octombrie a urcat pe scena Erik Truffaz, celebrul trompetist elvetian ce a reusit sa-l reinventeze pe Miles Davis, adaugand note de acid jazz, hip-hop si pop interpretarilor clasice ale acestuia.

 

Chick Corea si John McLaughlin, impreuna cu Vinnie Colaiuta, Christian Mc Bride, Kenny Garrett – Five Peace Band, le-au aratat, in ultima seara a Bucharest Masters of Jazz (25 octombrie), celor cinci mii de spectatori de la Sala Palatului, cum se canta jazz-ul cu zambetul pe buze, legendele fiind aplaudate in picioare minute in sir la finalul show-ului.

 

Tot sub egida Masters of Jazz, pe 24 noiembrie, celebrul violonist Nigel Kennedy a demonstrat in concertul sustinut la Sala Palatului, ca muzica este starea de fapt a tuturor lucrurilor, sunetele sale parand a fi eliberate de orice rigoare a portativului, artistul improvizand mereu, intr-un revigorant spirit ludic.

 

Bucharest Masters of jazz 2008 s-a bucurat de aprecierea criticilor de jazz din Romania, primind Premiul Asociatiei Criticilor de Jazz 2009.